Правителството да приеме работно определение и за ислямофобията, а освен това

...
Правителството да приеме работно определение и за ислямофобията, а освен това
Коментари Харесай

Поискаха държавата да приеме определение за ислямофобията

Правителството да одобри работно определение и за ислямофобията, а също така да се дефинира и координатор по ислямофобия и дискриминация против мюсюлманите в страната. За това настояха от Главното мюфтийство в отворено писмо до всички виновни институции у нас, предава Дарик. От мюфтийството се аргументират с изказванието, че в последните години мюсюлманите са подложени на нетолерантно отношение, дължащо се на ширещата се ислямофобия в обществото.

От Висшия мюсюлмански съвет са на мнение, че закононарушенията от ненавист към мюсюлманите, в това число и нападенията над лица и религиозни обекти, продължават да са настояща тематика на общността. 

Според мюфтийството можем да приказваме за повсеместен метод и дейна битка против всевъзможни форми на расизъм, антисемитизъм и ислямофобия едвам когато ограниченията против тях обзет цялото общество.

Писмото е изпратено до министър ръководителя, до завеждащия дирекция " Вероизповедания " в Министерския съвет, както и до Комисията за отбрана от дискриминация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР